Stevia ekstrakt Steviosid naturligt sødemiddel

Stevia rebaudiana er en flerårig urteagtig plante af Compositae-familien og Stevia-slægten, hjemmehørende i de alpine græsarealer i Paraguay og Brasilien i Sydamerika. Siden 1977, Beijing, Hebei, Shaanxi, Jiangsu, Anhui, Fujian, Hunan, Yunnan og andre steder i Kina er blevet introduceret og dyrket. Denne art foretrækker at vokse i varme og fugtige omgivelser og er følsom over for lys. Blad indeholder 6-12%Stevioside,og højkvalitetsproduktet er hvidt pulver. Det er et naturligt sødemiddel med lavt kalorieindhold og høj sødme, og er et af råvarerne i fødevare- og medicinalindustrien.

Stevia ekstrakt Steviosid naturligt sødemiddel

Hovedbestanddelen i Stevia-ekstraktet ersteviosid, som ikke kun har høj sødme og lavt kalorieindhold, men også har visse farmakologiske virkninger. Stevia bruges hovedsageligt til at behandle diabetes, kontrollere blodsukker, sænke blodtryk, anti-tumor, anti diarré, forbedre immuniteten og fremme stofskiftet. har en god effekt på at kontrollere fedme, regulere mavesyren og genvinde nervøs træthed. Det har også en betydelig effekt på hjertesygdomme, børns tandkaries, og det vigtigste er, at det kan eliminere bivirkningerne af saccharose.

Den fælles ekspertkomité for fødevaretilsætningsstoffer under FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation og Verdenssundhedsorganisationen erklærede klart i sin rapport på sin 69. samling i juni 2008, at normale individer med et dagligt indtag af Steviosid under 4 mg/kg kropsvægt har ingen bivirkninger på den menneskelige krop. Steviosider er meget udbredt inden for fødevarer og medicin i Sydamerika, Sydøstasien og Fjernøsten. Det kinesiske sundhedsministerium godkendteSteviosidesom et naturligt sødemiddel med ubegrænset anvendelse i 1985, og også godkendt steviosid som et sødestof hjælpestof til farmaceutisk brug i 1990.

Forklaring: Den potentielle effekt og anvendelser nævnt i denne artikel er alle fra offentlig tilgængelig litteratur.


Indlægstid: Aug-10-2023