Hvordan fremstilles semisyntetisk paclitaxel?

Paclitaxel, et naturligt lægemiddel mod kræft, er hovedsageligt udvundet af Taxus chinensis. Det har været meget udbredt i behandlingen af ​​brystkræft, kræft i æggestokkene og en del hoved- og halskræft og lungekræft klinisk. Paclitaxel er opdelt i naturligtpaclitaxelogSemisyntetisk paclitaxelNedenfor, lad os se på, hvordan semisyntetisk paclitaxel er lavet.

Semisyntetisk paclitaxel

Da naturligt paclitaxel udvindes fra Taxus chinensis med få kilder, og vækstcyklussen for naturlig Taxus chinensis er lang, kan kun omkring 13,6 kg bark udvinde 1 g paclitaxel, og det tager 3 til 12 taxustræer med en historie på mere end 100 år til behandling af en æggestokkræftpatient, får den langsigtede mangel på udbud og høje priser den kunstige synteseteknologi af paclitaxel til at udvikle sig hurtigt.

Som et stof udvundet af naturlige planter har paclitaxel en kompleks struktur. For at imødegå knapheden på råmaterialer studerer kemikere fra hele verden syntesen af ​​paclitaxel. Indtil en fransk kemiker adskilte et stof kaldet10-DABfra bladene fra britiske Taxus chinensis, dens struktur lignede meget paclitaxels, og dens indhold var højt. Bladene var mere regenererende end bark og grene og havde mindre skade på Taxus chinensis.

Gennem videnskabsmænds utrættelige indsats, metoden tilSemisyntetisk paclitaxelblev endelig udviklet, og det er ikke længere nødvendigt at skære ned på Taxus chinensis for at udvinde det. Efterfølgende, ved at studere strukturen af ​​paclitaxel, blev andre kemiske lægemidler såsom docetaxel og albumin paclitaxel udviklet, hvilket bragte flere terapeutiske lægemidler til kræftpatienter.

Forklaring: Den potentielle effekt og anvendelser nævnt i denne artikel er alle fra offentlig tilgængelig litteratur.

Udvidet læsning: Hande Bio-tech beskæftiger sig hovedsageligt med udvinding og udvikling af taxaner. Dens kerneprodukter er naturligt paclitaxel, 10-DAB Semisyntetisk paclitaxel, 10-DABIII, docetaxel, cabataxel osv. Hvis du har brug for at vide mere om paclitaxel baseret API'er, er du velkommen til at kontakte os.


Indlægstid: 15-jun-2023