Anvendelsen af ​​steviosid i fødevareindustrien

Steviosid, som et rent naturligt stof med lavt kalorieindhold, høj sødme og høj sikkerhed kendt som "tredje generations sunde sukkerkilde for mennesker", er blevet opdaget at effektivt erstatte traditionelle sødestoffer og bruges i fødevareindustrien som et sundt sødemiddel. På nuværende tidspunktsteviosider blevet anvendt i produkter som bagning, drikkevarer, mejeriprodukter og slik.

Anvendelsen af ​​steviosid i fødevareindustrien

1、Anvendelse af Steviosid i bageprodukter

Bageriprodukter refererer hovedsageligt til kager, brød, Dim sum og andre produkter. Sukker er en uundværlig komponent i produktionen af ​​bagværk. Den mest almindelige er anvendelsen af ​​saccharose i bageprodukter, som kan forbedre produkternes tekstur og smag. .

Langsigtet og stort forbrug af saccharose vil imidlertid øge risikoen for fedme, tandkaries og hjerte-kar-sygdom markant. Som en ny type naturligt sødemiddel har steviosid egenskaberne med lavt kalorieindhold og høj sødme, hvilket effektivt kan forbedre denne situation .

Ud over,Steviosidehar høj termisk stabilitet og kan opretholde deres stabilitet gennem hele bageprocessen. De kan opvarmes til 200 ℃ og gærer ikke eller gennemgår bruningsreaktioner under tilberedningsprocessen, bevarer effektivt produktsmag og reducerer varme, hvilket gør det muligt at udvide produkthylden liv og udvidelse af anvendelsesområderne for bagning. For eksempel forbedrede det i Karp et al.s eksperiment, at udskiftning af 20 % saccharose i chokolademuffins med steviosid kakaosmagen og den søde smag af muffinsene.

2、Anvendelsen af ​​steviosid i drikkevarer

Juicedrikke, kulsyreholdige drikkevarer og andre drikkevarer indeholder alle en stor mængde sukker, og langsigtet forbrug kan føre til en kontinuerlig stigning i fedme. I betragtning af eksistensen af ​​disse negative virkninger begyndte mange drikkevarevirksomheder at tilføjesteviosidsom sødemiddel i fremstillingsprocessen af ​​drikkevarer. For eksempel er rebaudiosid A blevet brugt til fremstilling af drikkevarer af The Coca-Cola Company, verdens største forhandler af juicedrikke, og steviosid er blevet brugt som sødemiddel i den nye generation af produkter promoveret af Coca Cola, som med succes opnår effekten af ​​lavt kalorieindhold.

3、Anvendelsen af ​​steviosid i mejeriprodukter

Mejeriprodukter omfatter hovedsageligt flydende mælk, is, ost og andre mejeriprodukter. På grund af stabiliteten afSteviosideefter varmebehandling er de blevet et velegnet valg til mejeriprodukter.

I mejeriprodukter er is en af ​​de mest populære frosne mejeriprodukter. Under fremstillingsprocessen af ​​is påvirkes dens tekstur, viskositet og smag alle af sødestoffer. Det mest almindeligt anvendte sødemiddel i isproduktion er saccharose. På grund af saccharoses sundhedspåvirkning er folk begyndt at anvende Stevioside til isproduktion.

Forskning har vist, at is fremstillet ved hjælp af en blanding afsteviosidog saccharose har bedre sensoriske resultater end is, der udelukkende er fremstillet ved hjælp af steviosid; Desuden er det blevet fundet i nogle yoghurtprodukter, at Stevioside blandet med saccharose har en bedre smag.

Forklaring: Den potentielle effekt og anvendelser nævnt i denne artikel er alle fra offentlig tilgængelig litteratur.


Indlægstid: 13-jul-2023